Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie

Creative Commons License

Ten utwór (w tym zdjęcia!)
jest dostępny na licencji Creative Commons
Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach 2.5 Polska
.


POLUB więcejyofu! na fejsie!


więcej yofu!

Wypromuj również swoją stronę



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing photos in a set called cooking- 2008 winter . Make your own badge here.
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing items in a set called vegan food. Make your own badge here.



Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
statystyka

design

Kuchnia wegańska - przepisy, zdjęcia i inne vegan
Blog > Komentarze do wpisu

KAPUSTA PEKIŃSKA Z MANDARYNKAMI - śniadanie

Kapusta pekińska to prawdopodobnie najbardziej znienawidzone przeze mnie warzywo. Niestety jedną dostałam (jak wiele innych artykułów spożywczych ostatnio), nie za bardzo miałam komu oddać, zjadłam.

P11500871

  • 1 szklanka posiekanej kapusty pekińskiej
  • 1/2 szklanki miąższu mandarynki
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • 1/4 łyżeczki cukru
  • 2-3 łyżki soku pomarańczowego

Mandarynki obrać i usunąć błony, miąższ podzielić na mniejsze fragmenty, wymieszać w naczyniu z posiekaną kapustą. Z pozostałych składników przygotować sos, mieszając je z sokiem pomarańczowym. Dobrze rozprowadzić sos z warzywami.

1 porcja

Uwagi

Zamiast soku pomarańczowego można użyć jabłkowego lub mandarynkowego, rozcieńczonego octu jabłkowego, lub po prostu z soku zrezygnować.

Na śniadanie - do musli. Z musztardą, ale można jej dodać znacznie mniej lub wybrać łagodniejszą.

 

 

poniedziałek, 21 stycznia 2008, spaceage

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2008/01/21 21:20:31
o!!! ja tez nienawidze kapusty pekinskiej!!! i wiesz, tez nienawidze marnowac jedzenia.
pozdrawiam Cie!!!
ps. ja ciagle w krainie rzeczy zmiksowanych mieszkam
-
suburban.housewife
2008/01/23 06:49:05
kapustę polecam przygotować najpierw porządnie
trzeba ją zasypać solą, niech trochę tak poleży, a potem trzeba odcisnąć wodę i jest dużo lepsza, ba - jest dobra