Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie

Creative Commons License

Ten utwór (w tym zdjęcia!)
jest dostępny na licencji Creative Commons
Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach 2.5 Polska
.


POLUB więcejyofu! na fejsie!


więcej yofu!

Wypromuj również swoją stronę



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing photos in a set called cooking- 2008 winter . Make your own badge here.
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing items in a set called vegan food. Make your own badge here.



Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
statystyka

design

Kuchnia wegańska - przepisy, zdjęcia i inne vegan
Blog > Komentarze do wpisu

KAPUSTA PEKIŃSKA Z MANDARYNKAMI - smażone z mango

Prawie z tych samych składników co wczoraj ;)

P11600871

  • 1 szklanka posiekanej kapusty pekińskiej
  • pół szklanki miąższu mandarynki
  • 1 pokrojone w kostkę czerwone mango
  • 2 łyżeczki pokruszonych orzechów ziemnych (nie solonych)
  • 1 cm długości fragment świeżego imbiru, posiekany
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
  • 2 łyżeczki soku pomarańczowego
  • 1/2 łyżeczki oleju sezamowego

Na patelni (bez tłuszczu - można użyć soku lub wody) podsmażyć pokrojone mango z imbirem, kiedy zrobi się miększe dodać posiekaną kapustę i mandarynki. Dodać sok, cukier i przyprawy, smażyć jeszcze około 5 minut. Przed podaniem dobrze wymieszać z olejem sezamowym, posypać pokruszonymi orzeszkami. Podawać gorące.

1 porcja samodzielna, 2 jako dodatek do obiadu

Uwagi

 

Sok pomarańczowy można zastąpić sokiem jabłkowym, z innych cytrusów, wodą, lub pominąć. Podobnie z przyprawami - można użyć cynamonu, kardamonu lub innych, a z ckru zrezygnować.

Krótki filmik prezentujący przygotowanie (w skrócie obieranie ;) mango:

 

 

 

wtorek, 22 stycznia 2008, spaceage

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: