Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie

Creative Commons License

Ten utwór (w tym zdjęcia!)
jest dostępny na licencji Creative Commons
Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Na tych samych warunkach 2.5 Polska
.


POLUB więcejyofu! na fejsie!


więcej yofu!

Wypromuj również swoją stronę



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing photos in a set called cooking- 2008 winter . Make your own badge here.
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing items in a set called vegan food. Make your own badge here.



Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
statystyka

design

Kuchnia wegańska - przepisy, zdjęcia i inne vegan
Blog > Komentarze do wpisu

BABECZKI CZEKOLADOWO-BANANOWE

P12001081

Przepis tutaj:

theppk.com - Chocolate Banana Cupcakes [ang]

  • ¾ szklanki cukru
  • 5 łyżek miękkiej margaryny – używam 5 łyżek oleju*
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 banan, rozgnieciony widelcem
  • 1 szklanka mąki
  • ¼ szklanki kakao do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ szklanki mleka sojowego

W dużej misce wymieszać, do otrzymania kremowej konsystencji, cukier z olejem i ekstraktem waniliowym. Dodać rozgniecionego banan i jeszcze raz wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać wszystkie sypkie składniki. Dodawać sypkie składniki do suchych w trzech partiach, pomiędzy nimi dolewając mleko sojowe.

Piec 20 minut w 180°C.

Uwagi

Banan powinien być trochę przejrzały, wtedy łatwiej go rozgnieść, i chyba też jest trochę słodszy.

P12201121

Moim zdaniem, babeczki smakują najlepiej gdy są nieco czerstwe, tak po 3 dniach, z dżemem z czerwonych owoców (malin, wiśni, truskawek...).

sobota, 26 stycznia 2008, spaceage

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
suburban.housewife
2008/01/27 07:35:37
o!

ja właśnie miałam iść i robić browniesy stąd: kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/1,54047,4866882.html

ale może zrobię to?

mam nadzieję, że wegańskie masło i wegańskie mleko można zastąpić normalnymi? ;)
-
suburban.housewife
2008/01/27 09:51:02
zrobiłam!
img181.imageshack.us/img181/8190/spa0057as7.jpg
-
suburban.housewife
2008/01/27 17:04:41
a w ogóle to ja piekłam 15 minut w 250 stopniach
-
2008/01/27 18:19:50
daj spokoj, przy 250 stopniach chyba by mi kuchenka roztopila sufit i do sasiadow spadla ;)))
-
Gość: , *.internetia.net.pl
2012/10/30 12:08:32
KAKAO MOŻNA ZAMIENIĆ NA KAROB .ĘDZIE CIUT ZDROWIEJ